13.10.09

20+1 πράγματα που (ίσως) δε γνωρίζατε για τον Marilyn Manson

«The High End Of Low».
Το νέο του album είναι άλλη μια καλλιτεχνική αφορμή
για να αποδείξει πόσο ανατριχιαστικά οξυδερκής είναι.



Το 'The High End Of Low' είναι εμπνευσμένο από τον χωρισμό του με την ηθοποιό Evan Rachel Wood. Όπως δήλωσε το να πληγώνει τον εαυτό του ήταν ο μόνος τρόπος να της δείξει πόσο τον πλήγωσε. Μετά το χωρισμό τους, παραδέχθηκε ότι της τηλεφώνησε 158 φορές σε μια μέρα (σ.σ. τις μέτραγε;) και ότι χαράκωσε τα χέρια και το πρόσωπό του με ξυράφι.

Το ψηλόλιγνο παρουσιαστικό και σουλούπι του (έχει ύψος 1.92 μ), οφείλεται σε παρενέργειες των χημικών, με τα οποία ψέκαζαν οι Αμερικανοί τους Βιετκόνγκ στον πόλεμο του Βιετνάμ και στα οποία είχε εκτεθεί ανεπανόρθωτα ο πατέρας του.

Σύμφωνα με διαδόσεις τις οποίες όμως δεν διέψευσε ποτέ, έχει αφαιρέσει δυο από τα πλευρά του, ώστε να μπορεί να σκύβει για να κάνει πεοθηλασμό στον εαυτό του.

Οι New Radicals χρησιμοποίησαν το όνομά του στο τραγούδι τους «You Get What You Give» , στο στίχο «Beck, Hanson, Courtney Love and Marilyn Manson, you're all fakes, run to your mansions / we'll kick your ass in».
Ο Μanson δήλωσε σε ανύποπτο χρόνο ότι θα έκανε θρύψαλα το κεφάλι του τραγουδιστή τους Gregg Alexander, αν όχι για κανέναν άλλο λόγο, επειδή χρησιμοποίησε το όνομά του στον ίδιο στίχο με εκείνο της Courtney Love.



Στο βραβευμένο με Όσκαρ ντοκιμαντέρ του Μάικλ Μουρ «Bowling for Columbine» (Ακήρυχτος Πόλεμος),
ο Μ.M. κάνει μια ουσιώδη cameo εμφάνιση, εξηγώντας on camera με μοναδικά νηφάλιο και σαφή τρόπο – άμεσα αντιληπτό από τον μέσο Αμερικανό, για ποιο λόγο ΔΕΝ μπορεί να ευθύνεται η μουσική του για την παιδική εγκληματικότητα.


Του πρότειναν, αλλά απέρριψε το ρόλο του Δρ Jonathan Crane στο Batman Begins.

Το 2001, ο σκηνοθέτης David Lynch είχε ετοιμάσει ένα ρόλο για εκείνον σε μια σειρά που θα ονομαζόταν «Mulholland Dr».
Η τηλεοπτική σειρά αυτή δεν εγκρίθηκε ποτέ, αλλά ο Lynch εμπνεύστηκε το ομώνυμο σκοτεινό φιλμ από το πρώτο επεισόδιό της.




Ζωγραφίζει. Πολλοί πίνακές του έχουν πουληθεί για ποσά από 5.000 μέχρι 50.000 δολάρια. Ανάμεσα στους fans (και πελάτες) της τέχνης του είναι μεταξύ άλλων και οι: Jack Osbourne, Nicolas Cage, Dave Navarro, Andy Dick και ο Flea των Red Hot Chilli Peppers.

Τον Απρίλιο του 2007, αν και παντρεμένος τότε με την Deeta Von Teese, συνδέθηκε ερωτικά με την ηθοποιό Evan Rachel Wood. Εκείνος ήταν 37 και εκείνη 19 χρονών και του είχε ποζάρει ως μοντέλο για μια υδατογραφία.

Νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2006, η Dita Von Teese του είχε κάνει αγωγή διαζυγίου επικαλούμενη «αγεφύρωτες διαφορές». Ο Manson, το πληροφορηθηκε λίγο καιρό μετά, τον Ιανουάριο, στα 38α γενέθλιά του. Την ίδια εποχή, ακούστηκε για πρώτη φορά η φήμη ότι θέλει να αποσυρθεί από τη μουσική.

Άλλες γυναίκες που ερωτέυτηκε παράφορα, ήταν εκλεκτές σέξι αγριόγατες, όπως η Melissa "Missi" Romero, η Traci Lords και η Jenna Jameson.

Εξαίρεση η σιτεμένη bimbo ηθοποιός και εκ παραδρομής τραγουδίστρια Mandy Moore, που είναι κοντινή του φίλη και συχνά αναφέρεται σε αυτή με το χαρακτηρισμό "love child." (έλεος)

Το 1999 πόζαρε γυμνός για το gay περιοδικό, Honcho.

Με την Dita Von Teese, δεν έχουν καταλήξει ακόμη ποιος θα έχει την κηδεμονία στις γάτες τους, Greta and Eva.

Έχει κάνει αγωγή 20 εκατ. δολαρίων στον πρώην συνεργάτη του στο group, Stephen Bier, με τον ισχυρισμό ότι "δεν συμμετείχε στα master recordings, τις συναυλίες και στην πώληση merchandise της μπάντας".

Λίγους μήνες πριν, του είχε κάνει αγωγή ο κημπορντίστας κατηγορώντας τον ότι σπατάλησε τα χρήματα του group για να αγοράσει μια τσάντα που ανήκε στον Χίτλερ και έναν ανθρώπινο σκελετό σε ηλεκτρική καρέκλα.



Η αγαπημένη του ταινία είναι το Willy Wonka & the Chocolate Factory , αλλά στη βέρσιον του 1971 με τον Τζιν Γουάιλντερ.

Το εξώφυλλο του album του Mechanical Animals λογοκρίθηκε από πολλά αμερικανικά δισκάδικα που αρνήθηκαν να το αναρτήσουν γιατί «απεικόνιζε τον Manson σαν γυμνό άλιεν».

To σπίτι του στο Los Angeles είναι ένα παλιό στούντιο των The Rolling Stones.

Εκτός από ταριχευμένα ζώα και ένα ανθρώπινο έμβρυο σε φορμόλη το οποίο κοσμεί το σαλόνι του, ο Marilyn έχει κι άλλες πρωτότυπες συλλογές:
μια από προσθετικά ανθρώπινα μέλη

(ξύλινα πόδια, γυάλινα μάτια, τεχνητά χέρια κ.λπ.),
καθώς και μια άλλη από μεταλλικά vintage σκεύη συσσιτίου.


Είναι μοναχοπαίδι και πήγε σε
θρησκευτικό χριστιανικό σχολείο
στο Οχάιο

(Heritage Christian School, Canton).

Είναι fan της Lady GaGa
επειδή, όπως λέει, βλέπει κάτι
από τον εαυτό του σε αυτήν.





Famous BAD words
O Μarilyn Manson με δικά του λόγια.
--------------------------------
# Βλέπω τη δουλειά μου ως το έργο κάποιου που αποστολή του είναι να τσαντίζει τον κόσμο. Δεν θέλω να είμαι άλλος–ένας–καλλιτέχνης. Μια από αυτές τις φάτσες που βλέπεις στην tv να παρουσιάζουν κάποιο εύπεπτο μουσικό σκουπίδι".

# Μου αρέσει να συναναστρέφομαι ανθρώπους με παράξενα γούστα. Αυτό δε σημαίνει και ότι κάνουμε διεφθαρμένα σεξουαλικά όργια! Θα μπορούσε κάλλιστα να σημαίνει απλώς «συντηρητικά σεξουαλικά όργια».

# Πέρασα την πρωτοχρονιά της χιλιετίας στη Γαλλία, πίνοντας αψέντι με τον Τζόνι Ντεπ. Περιμέναμε την Αποκάλυψη και απογοητευτήκαμε που δεν ήρθε. Έτσι, συνεχίσαμε να πίνουμε αψέντι και ανάψαμε πυροτεχνήματα. Από τότε έχω κόψει όχι μόνο το αψέντι αλλά και το αλκοόλ γενικότερα".

# Στο σπίτι που πήρε η Ντίτα (Βον Τιζ) μετά το διαζύγιο, έχω αφήσει τη συλλογή μου από βαλσαμωμένα ζώα. Τέσσερις μπαμπουίνους, δυο πιθήκους, ένα λευκό πιγκουίνο, μια χελώνα και ένα αγριογούρουνο. Πέρασα μια δραματική αλλαγή στο lifestyle μου μετά το χωρισμό μας. Αναρωτιέμαι τι θα πει όταν της τα ζητήσω πίσω".

# Λέω «όχι» στα ναρκωτικά, αλλά μην δίνετε και πολύ σημασία σε ό,τι λέω".

# Σήμερα, μίλησα με τον Snoop doggy dogg. Αν και δεν είμαι βέβαιος ότι ήταν συνομιλία, αφού με δυσκολία καταλάβαινα για τι μιλούσε. Νομίζω ότι αυτό που προσπαθούσε να μου επικοινωνήσει, είναι ότι θέλει να συνεργαστούμε, σε κάποιου είδους κτιριακή εγκατάσταση και κάτι άλλο που έχει να κάνει με τη μαριχουάνα".

# Οποιοσδήποτε έιναι αρκετά οξυδερκής να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς είναι η Αμερική, δεν πρόκειται να καθίσει άπραγος".

# Θα έπρεπε να περνάς από τέστ νοημοσύνης πριν κάνεις παιδιά. Δεν καταλαβαίνω γιατί περνάς από εξετάσεις πριν σου επιτραπεί να οδηγήσεις οποιοδήποτε όχημα ή πριν μπεις στο κολλέγιο και όχι πριν φέρεις μια ζωή στον κόσμο".

# Φοβάμαι και απεχθάνομαι το να με αποδέχονται οι άλλοι. Προτιμώ να ισορροπώ στο χάος. Θα πω ότι έχασα τον έλεγχο και ότι απέτυχα, τη μέρα που θα γίνω αποδεκτός".


Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό SONIK

1 comment:

Gee Male said...

Cool cat.