15.11.09

Ραντεβού ω κιοσκ

στην Ou ming

1:05’ μ.μ. Βγαίνω για τσιγάρα. Ο περιπτεράς της γειτονιάς μου είναι δυο. Δεν είναι το ίδιο πρόσωπο, αλλά δυο διαφορετικά πρόσωπα που είναι το ίδιο. Το ένα παίζει μπουζούκι.
Κλεισμένος στο ξύλινο κουτί του και με τη σόμπα αναμένη κάτω απ΄τα πόδια. Πλησιάζεις να πάρεις εφημερίδα ενώ από μέσα ακούγονται πενιές. Όταν κάνω καιρό να περάσω, καταλαβαίνω αν έχει μελετήσει από τον τρόπο που παίζει.
«Τα φόρτωσες στον κόκκορα αυτή τη βδομάδα» του λέω και του κλείνω το μάτι. Πάντα σταματάει ό,τι παίζει και βγάζει τη μάρκα μου χωρίς να του το ζητήσω, τόσο που από τη μια αισθάνομαι άσχημα που τον διακόπτω κι απ’ την άλλη, αγοράζω τσιγάρα ακόμη κι αν έχω πάνω μου τρια πακέτα.

Μια φορά, πάντως, έτυχα και σε ένα περιστατικό, που μια κοπέλα του είπε: «ενοχλώ;»

10 comments:

Michael Sc said...

Ο περιπτεράς της γειτονιάς μου έχει δίδυμο αδελφό και μοιράζονται τις ώρες στο κιόσκι.

Anonymous said...

kale, mipws oloi exoume ton idio periptera stin ethnikis antistasews?!

Michael Sc said...

Αν αυτή η οδός είναι στο Χαλάνδρι, ανώνυμε, αυτόν εννοώ.

Με μια διαφορά... πως πλέον, ούτε καπνίζω ούτε μένω στο Χαλάνδρι.

Michael Sc said...

Απλώς, το απόγευμα σκαλίζοντας κάτι κείμενα στο pc, αλίευσα την παράγραφο (αυτή που έκανα post), ατόφια, από ένα παλιό μου editorial και αμέσως σκέφτηκα το post της Ou ming.

Anonymous said...

palie geitona, nai ton idio leme,pou egine k pigi empneusis apo o,ti vlepw!Morfi o typos! h mallon toys idious..giati egw den eixa katalavei apo tin arxi oti prokeitai gia 2 kai nomiza oti itan kuklothumikos pou ti mia itan toso filikos k tin alli oxi: ))

Michael Sc said...

Χα χααα
Μη μου πεις ότι παίζει ακόμη μπουζούκι το άτομο!
Ωραία γειτονιά εκεί. Έμενα προς τη Ζαν Μορεάς για πέντε χρόνια και έχω πολύ ομορφες αναμνήσεις από την περιοχή... ειδικά τις χρονιές που χιόνιζε, ήταν σα να βρίσκεσαι σε άλλη πόλη.

Anonymous said...

kala, imastan poluu geitones telika!Anyway, elpizw na nai eksisou kala k ekei pou eisai twra!
Ennoeitai, o typos to violi toy.. diladi to mpouzouki toy!
Ta leme!

Michael Sc said...

Υπάρχει ακόμα ο "καφτερός";

Anonymous said...

xaxa!! Nai, vevaia yparxei. Kai ekselisetai tha elega..polles fores an peraseis- k kathimerini malista- ap eksw ginetai xamos!! Posa xronia exeis pou efyges?

Michael Sc said...

Έχω φύγει τρια χρόνια τώρα. Αλλά είμαι βέβαιος πως αν περάσω ακόμη και σήμερα από το ξέφραγο αμπέλι της πολυκατοικίας όπου έμενα, θα βρω στο θυρωρείο συνδρομές μου σε περιοδικά, free press και διαφημιστικά με το όνομά μου επάνω.
Ο λόγος είναι ότι έφυγα από εκεί πολύ εσπευσμένα και επώδυνα για να γλιτώσω από μια εκλίπουσα σχέση που με έκαιγε (για να ανακαλύψω βέβαια πως ούτε έτσι υπήρχε γλυτωμός, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία...)

Thanx for asking

Στον καφτερό δεν έτρωγα ποτέ. Είχα καθίσει εκεί μόνο από σπόντα μια φορά. Προτιμούσα τον Κίτσουλα! (and I still do)