6.11.09

Χαρίστε τα παλιά σας βιβλία στη φυλακή

"Το Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών θα σας ήταν ευγνώμον αν προτιμούσατε αντί να πετάξετε ή πουλήσετε αντί πινακίου φακής τα παλιά σας βιλία, τα χαρίζατε στη βιλιοθήκη του."

Όπως αναφέρουν από το Σωφρονιστικό Ίδρυμα, "έχουν δανειστικές βιβλιοθήκες σε κάθε πτέρυγα με πολύ μεγάλη χρήση από τις γυναίκες - κρατούμενες. Και κάθε φορά τρομάζουν να βρούν τους απαραίτητους πόρους για να αγοράσουν καινούρια. Έτσι στηρίζονται κυρίως σε δωρεές φίλων και γνωστών".

Υπάρχει μόνο ένα πρόβλημα - όχι αξεπέραστο για όποιον έχει καλή διάθεση και λίγο χρόνο: δεν μπορούν να έρθουν να παραλάβουν τα βιβλία που μπορεί να θέλετε να τους δώσετε, αλλά θα πρέπει να τους τα ταχυδρομήσετε εσείς στη διεύθυνση:

Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών
Ελαιώνας Θήβας 32 200
Υπ` όψιν κ. Κοσμάτου Ευάγγελου, ψυχολόγου

Μήπως να οργάνωνε η ελπιδοφόρα νέα μας διακυβέρνηση ένα χαριστικό παζάρι συγκέντρωσης βιβλίων και να επιβαρυνόταν το κράτος με τα -πενιχρά για το ίδιο- μεταφορικά μιας και μόνης μαζικής αποστολής εκεί;

DATA
Περισσότερα για το ίδρυμα αυτό που εγκαινιάστηκε πρόσφατα εδώ
και εδώ

2 comments:

Anonymous said...

Eύγε για την προβολή. Όπως θα ξέρεις ήδη στις εκδόσεις όπου εργάζεσαι, κανονίσαμε να συγκεντρωθούν τα βιβλία και να σταλούν με τη μεταφορική συνολικά.

Να'σαι καλά ρε Μάικελ

υπογραφή: Ο γείτονας

Michael Sc said...

Μέχρι την Παρασκευή το πρωί μπορώ να φορτωθώ για όποιον ενδιαφέρεται. Μαμά, μπαμπά και αδελφούλα, εννοώ
:D