30.1.10

Angelina Jolie: Μια υπέροχη τρελή

H Angelina Jolie Voight, κόρη του Jon Voight και της επίσης ηθοποιού Marcheline Bertrand, χρησιμοποίησε το middle name της ως επίθετο (στα γαλλικά σημαίνει «όμορφη»), προσπαθώντας να αποδείξει ότι είναι κάτι περισσότερο απ’ αυτό. Τα κατάφερε - πληρώνοντας το ανάλογο κόστος.



Αν και το εφηβικό της όνειρο ήταν να γίνει διευθύντρια νεκροταφείου, από τα 16 της, εργάστηκε ως μοντέλο στο Λονδίνο, τη ΝΥ και το LA και όλα έδειχναν ότι, αν ήθελε, θα είχε μια σπουδαία καριέρα ως videoclip girl: οι Rolling Stones, οι Lemonheads, ο Meatloaf και ο Lenny Kravitz φιλοξένησαν την εκκεντρική περσόνα της σε videoclips τους, η ίδια όμως, προτίμησε να αφήσει πίσω της τη λαμπρή καριέρα της (πλουσιοπάροχα) αμειβόμενης μόστρας για να ασχοληθεί με την ηθοποιία.


To να κάνεις όνομα στο Hollywood ενώ είσαι κόρη του βραβευμένου με Oscar ηθοποιού Jon Voight, είναι τόσο εύκολο όσο και το να εκλεγείς στην ελληνική βουλή όταν το επώνυμό σου είναι Παπανδρέου, Μητσοτάκης, Μπακογιάννης κ.ο.κ.: το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να συστήνεσαι με αυτό. Η Angelina όμως, ακολούθησε the hard way. Έχοντας έρθει σε ρήξη με τον πατέρα της εδώ και αρκετά χρόνια, προτίμησε μια απείρως δυσκολότερη καριέρα με το επώνυμο Jolie, παρά ένα δρόμο στρωμένο με ρόλους και ευνοϊκές κριτικές, που θα έπαιρνε, ενδεχομένως, χάρη στον famous πατερούλη της.
























Γεννημένη στις 4 Ιουνίου του 1975 στο Los Angeles, η Καλιφορνέζα ατίθαση τύπισσα που όταν ήταν μικρή φώναζαν χαϊδευτικά Catwoman, σπούδασε ηθοποιία στο Met Theatre Group του Los Angeles και κατάφερε να οικοδομήσει μια προσωπική όσο και αντισυμβατική καριέρα. Βραβευμένη με Oscar Β’ Γυναικείου Ρόλου («Girl Interrupted») και δυο τρεις Xρυσές Σφαίρες για τηλεοπτικές εμφανίσεις της που δύσκολα θα δούμε στην Ελλάδα, μητέρα του μεγάλου Αλεξάνδρου, Ολυμπιάδα, στην πολυσυζυτημένo φιλμ του Όλιβερ Στόουν, Κατερίνα η Μεγάλη στο «Love and Honor».

Κάπμποσα χρόνια από το πρώτο Tomb Raider όπου η Jolie-Croft κέρδισε το ρόλο χάρη στον εκκεντρικό χαρακτήρα της, η τρομερή Καλοφορνέζα συντηρεί μια σειρά από τίτλους που είναι τόσο ανέλπιστοι, αλλά και της ταιριάζουν, όσο και ο ρόλος της ψηφιακής Lara: Από Επίσημη Αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες μέχρι Τακτική τρόφιμος ψυχιατρικών κλινικών. Όλα αυτά και πολύ περισσότερα.

Αυτή τη στιγμή, το πιθανότερο είναι πως εν όψει του επικείμενου χωρισμού της με τον Μπραντ Πιτ, όταν δεν έχει meeting με καμιά στρατιά δικηγόρων, θα βρίσκεται στη βίλλα της στην Καμπότζη (εκεί είχαν γίνει τα γυρίσματα του πρώτου Tomb Raider) μαζί με τα υιοθετημένα της, και θα μαγειρεύει κάποια αλλόκοτη τοπική σπεσιαλιτέ. «Μια από τις πιο πλούσιες τροφές σε πρωτεϊνες, που τρώνε στην Καμπότζη, είναι οι κατσαρίδες. Χοντρές, θρεμμένες κατσαρίδες. Πρέπει βέβαια να τις σπάσεις στη μέση, γιατί ένα μέρος του στομαχιού τους δεν τρώγεται, αλλά σε γενικές γραμμές είναι νοστιμότατες», είχε δηλώσει στο Rolling Stone. «Ωστόσο, δεν είναι ελαφρύ γεύμα, όπως η κατσαριδόσουπα ας πούμε...» Δεν ξέρω για τον Πιτ, αλλά κάτι μου λέει ότι στο μέλλον οι καλεσμένοι της στη Καμπότζη θα είναι ελάχιστοι.



Πριν κάποια χρόνια, η Jolie βρέθηκε σε "μια από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου", την Ελλάδα ρε γαμώτο. Η Σαντορίνη, όπου είχαν γίνει τα γυρίσματα για το Tomb Raider: Angel Of Darkness φιλοξένησε το γεμάτο tattoos κορμί της στις παραλίες της και το ηλιοβασίμελά της τη βρήκε να κάνει jet ski έξω από τη Νέα Καμμένη. Μόνη. Χωρίς γκόμενο. Χωρίς σύζυγο ή κατοικίδιο. «Αναγκάστηκα να ελευθερώσω το οικόσιτο ποντίκι μου, όταν χώρισα με τον Bob», λέει, «...η ξαφνική ελευθερία, το τρέλανε». Και δεν ήταν το μόνο: η ίδια η Jolie νοσηλεύτηκε σε Ψυχιατρική κλινική, με μανιοκατάθλιψη. «Ο γάμος τελικά δεν μου ταιριάζει», δηλώνει σήμερα με αυτοπεποίθηση. «Δεν ξέρω αν θέλω να ξαναδώ τον Μπραντ και δεν λυπάμαι καθόλου γι’ αυτό. Απλώς, δεν μπορέσαμε να παραμείνουμε φίλοι». Όπως φαίνεται, η ιστορία επαναλαμβάνεται: στο παρελθόν, ο ηθοποιός και μουσικός Billy Bob Thornton με τους ήδη τέσσερις αποτυχημένους γάμους και τα τρια παιδιά απ’ αυτούς, μετά το χωρισμό τους, δεν κατάφερε να κερδίσει (ούτε) τη φιλία της Angie – σε αντίθεση με τον προηγούμενο σύζυγό της, τον Βρετανό ηθοποιό Jonny Lee Miller (που οι περισσότεροι από μας θυμόμαστε απ’ το “Trainspotting”) με τον οποίο γνωρίστηκαν στα γυρίσματα του «Hackers», και χώρισαν το 1999.
Και με τους δυο τους, η Jolie είχε θυελλώδεις σχέσεις: στον επεισοδιακό πρώτο της εκείνο γάμο με τον Miller, εκείνη φορούσε ένα υπέροχο... μαύρο νυφικό και είχε γράψει το όνομά του με αίμα στο μπλουζάκι της, με τον Billy Bob δε, ένα tattoo με το όνομά του φιγουράριζε για χρόνια στο αριστερό της μπράτσο – κάτι που η ίδια ομολογεί ότι ευχαρίστως θα ξανάκανε για κάποιον άλλον άντρα, αν και της πήρε άπειρες πλαστικές για να το αφαιρέσει και εξίσου επιμελές μακιγιάζ ώστε να μην φαίνονται οι ουλές στις δημόσιες εμφανίσεις της ή στα γυρίσματα των ταινιών της.

Σήμερα, συλλέγει μαχαίρια και αγοράζει artwork από ακυκλοφόρητα εξώφυλλα των Sex Pistols σε δημοπρασίες, φορά ειδική προστατευτική στολή και με τον ανιχνευτή μετάλλων υπό μάλης μπουκάρει σε ναρκοπέδια ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης της Unesco, ξυπνά με εφιάλτες το βράδι ότι έχει σκοτώσει κάποιον.
Ο πατέρας της –και πολύς άλλος κόσμος- ισχυρίζονται ότι είναι ακατάλληλη για μητέρα.
«Τα αρνητικά σχόλιά του Mad (σ.σ. έτσι αποκαλεί υποτιμητικά τον πατέρα της) για μένα, με σόκαραν και με στενοχώρησαν», λέει η σήμερα η δεν-θέλω-να-είμαι-Voight
junior. «Η γνώμη του για τη ζωή μου και όσα κάνω δεν είναι καλή, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να λέει στη μητέρα μου ή σε μένα το πως θα έπρεπε να ζούμε ή να είμαστε. Νομίζει ότι ξέρει τι είναι το καλύτερο για όλους. Το να δηλώνει δημοσίως ότι έχω διανοητικά προβλήματα, ειδικά σε μια εποχή που βρισκόμουν σε διαζύγιο, σε μια εποχή που ζούσα ολομόναχη στην Καμπότζη διατρέχοντας κάθε είδους κίνδυνο... είναι αχαρακτήριστο. Αν δεν ήταν διάσημος ηθοποιός όλοι θα έλεγαν ότι είναι τρελός. Δείχνει να νοιάζεται για μένα, αλλά μην ξεχνάτε ότι είναι ηθοποιός. Υποκρίνεται. Έχει πάρει Oscar για την υποκριτική του...»

Άτυχη συγκυρία ή χάσμα γενεών; Πάνε χρόνια, αλλά δεν το ξέχασε ποτέ: Τη μέρα που η Angelina θα έμπαινε για πρώτη φορά σε ναρκοπέδιο, έλαβε ένα γράμμα από τον πατέρα της που της εξέθετε γιατί τη θεωρεί «κακό άνθρωπο». Του έκοψε και την καλημέρα. «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να υπάρχουν στη ζωή μας για κάποιο λόγο, όχι απλώς επειδή έχουν μαζί μας δεσμούς αίματος. Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ με τα παιδιά μου».

Χρόνια πριν, όταν η Jolie ανέβηκε για πρώτη φορά στο set για τα γυρίσματα του πρώτου Tomb Raider, μετρούσε μόλις πέντε μέρες έγγαμμου βίου. Στα γυρίσματα του τελευταίου Tomb Raider, μόλις είχε χωρίσει. Κάτι που θα κάνει ακόμη μια φορά με τον Brad Pitt. «Όλοι μου έλεγαν πόσο είχα αλλάξει στον τελευταίο μου χωρισμό», θυμάται. «Είχα ένα χρόνο να κάνω sex, αλλά δεν μου έλειπε».
Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι είχε πάψει να αποτελεί αντικείμενο πόθου, το αντίθετο: ο πολυτάραχος Fred Durst των Limp Biskit, μάλιστα, σε ανύποπτο χρόνο είχε δηλώσει ότι είναι η γυναίκα των ονείρων του και της είχε αφήσει μήνυμα στον τηλεφωνητή. Εκείνη πάλι, όταν της το θυμίζουν γελάει: «Δεν τον έχω γνωρίσει ποτέ τον άνθρωπο», λέει, «δεν τον έχω καν σκεφτεί ποτέ... για όνομα του θεού, είμαι μητέρα».



Crazy mama
Στη θέση όπου είχε άλλοτε το όνομα του Billy Bob Thornton, σήμερα έχει τατουάζ με τις συντεταγμένες του πλανήτη, όπου... υιοθέτησε τα παιδιά της!









* Maddox (N11° 33′ 00″ E104° 51′ 00″)
* Zahara (N09° 02′ 00″ E038° 45′ 00″)
* Pax (N10° 46′ 00″ E106° 41′ 40″)

3 comments:

Anonymous said...

τολμώ να πω πως ειναι πιο kinky από την Ελένη Μενεγάκη, εκτός κι αν η τελευταία έχει χτυπήσει σε σημεία της που δεν τα βλέπει ο ήλιος tattoo με νούμερα της AGB

ελπίζω να μην ειμαι εντελώς εκτός θέματος

Κ.Κ.Μ.

Michael Sc said...

Θα αστειεύεστε. Σήμερα μάλιστα, είχαμε τη συζήτηση της ξανθιάς παρουσιάστριας εις τον αγλαό εκδοτικό οίκο όπου βγάζω τα προς το ζην και επέμενα ότι δεν είναι καθόλου σέξι το να υποδύεται κάποια την αφελή.
(προσωπικά, είναι και ζήτημα γούστου: η κυρία Ελένη μου προκύπτει εντελώς ντεκαβλέ, σε αντίθεση με την Αντζελί, η οποία μπορεί να μην είναι επίσης του γούστου μου, αλλά δίνει την εντύπωση φλογερής γυναικός).

Ελπίζω να μη σας μπέρδεψα.
Γεγονός παραμένει ότι στην προκειμένη περίπτωση, ο Πάρις που έκλεψε την "ωραία Ελένη", πριν λίγο καιρό με είχε κάνει add στο facebook. Είμαστε φίλοι σα να λέμε, τρομάρα μου.

Anonymous said...

Πάρις ;
Πάρις ;
αγνοώ ακόμη και τα βασικά, λυπάμαι

Κ.Κ.Μ.