24.2.10

Τζίμης Πανούσης: δεν είμαστε για να παίρνουμε βραβεία, αλλά για να παίρνουμε τα βουνά

Η ραδιοφωνική εκπομπή «Δούρειος Ήχος» είναι στον αέρα από τον Μάιο του 1988, από την πρώτη μέρα της ιδιωτικής ραδιοφωνίας, της κακώς επονομαζόμενης και «ελεύθερης». 22 χρόνια -με νοσοκομειακά διαλείμματα: ξεκίνησε από τον Top FM του συγκροτήματος Λαμπράκη για τρία χρόνια, συνέχισε στον Flash του Κόκκαλη για έξι χρόνια, στο Σκάι του Αλαφούζου για 3 χρόνια, στο Κανάλι 15, στον Ωχ FM... και κατέληξε στο City της Αγγελοπούλου και τώρα στο Θέμα 98.9.

Κάνω μια αυτόνομη εκπομπή, που απευθύνεται στον έναν και μοναδικό ακροατή με τα πολλά πρόσωπα – του Αμερικανοτσολιά, του Ελβετόψυχου, του αλήτη, του ρουφιάνου, του δημοσιογράφου, του ελεύθερου πολιορκημένου επαγγελματία.

Ως τελματοφύλακας και ως παραγωγός του Δούρειου Ήχου, αρνούμαι το βραβείο του Άντρα της χρονιάς στον τομέα του Ραδιοφώνου, για λόγους συνείδησης, αφού μέσα μου αισθάνομαι γυναίκα. Έχει γυρίσει τούμπα η θηλυκή μου πλευρά και με έχει καπακώσει.

Δηλώνω αντιρρησίας βράβευσης γιατί εδώ που φτάσαμε, δεν είμαστε για να παίρνουμε βραβεία, αλλά για να παίρνουμε τα βουνά. Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου καθημερινά, κάθε 12 ώρες, εφτά μέρες τη βδομάδα, να παριστάνω το αντιβιοτικό και να στηλιτεύω με το επαναληπτικό στυλό μου, τα τεκταινόμενα από τους τέκτονες. Φωνάζω σαν το βόδι στην έρημο, ότι δεν έχουμε δημοκρατία στο γραικυλιστάν, αλλά αδίστακτη κομματική χούντα.

Βασική προϋπόθεση για τη δημοκρατία είναι η ισονομία μεταξύ πολιτών και πολιτικών. Σύντροφοι τηλεθεατές, δεν έχουμε δημοκρατία, δυστυχώς. Η δημοκρατία προϋποθέτει ισονομία μεταξύ πολιτικών και πολιτών. Εδώ δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Κομματική χούντα έχουμε. Είδατε εσείς καμιά ισονομία; Δεν υπάρχει. Άμα εγώ καταθέσω ψευδή πλαστά στοιχεία στην εφορία με τη δήλωσή μου θα πάω φυλακή. Όμως, ο Καραμάν-Αλής ο πρωθυπουργός, αυτός ο Μπουχέσας, το παχουλό ανιψάκι του Εθνάρχη, ο Κωστάκης ο Β' ο Μικρός, που τον είχαμε πρωθυπουργό -τρομάρα του- πέντε χρόνια, πέντε χρόνια δήλωνε πλαστά στοιχεία στην Ευρώπη και αντί να πάει φυλακή είναι τώρα στα πίσω έδρανα της Βουλής και γελάει σα το χάχα. Μας κοροϊδεύει.

Άλλα και ο Γιωργάκης δεν κάνει. Μην τρελαθούμε. Έχει μαζέψει τους φίλους του και παίζει την κυβέρνηση. Τους μπιρμπιλογερουλάνους. Ο Γιωργάκης πιστεύει ότι είναι πρόεδρος Μη-Κυβερνητικές Οργάνωσης. Δεν ξέρει απ' αυτή τη δουλειά. Θα μας καταστρέψει παιδιά. Είναι ο Γιωργάκης ο Θαπατέρας που λέει. Ο ΘΑΘΑτζής ο γνωστός. Λαπτοπάκιας με μουστάκι, μαμάκιας, δεν κάνει γι' αυτή τη δουλειά. Ο πατέρας του έβαζε υπουργό τόσα χρόνια. Ήτανε και στο Υπουργείο Παιδείας, ήτανε και στο Υπουργείο Εξωτερικών και θα μείνει στην ιστορία ως αυτός που έβαλε την υπογραφή του για να γίνουν οι βομβαρδισμοί στη Σερβία από τους "συμμάχους".

Δεν μας τρομάζουν τα νέα μέτρα, δε μας τρομάζει ο σοσιαλισμός. Θα τον στείλουμε και το Γιωργάκη στα αποδυτήρια με τον Κώστα το χοντρό.

Φιδάκια!


Αγωνιστικούς Χαιρετισμούς, Τ. Π.


-Με τα λόγια αυτά ο Τζιμάκος αρνήθηκε μια περισσότερο εκτεταμένη συζήτησή μας,
που θα συνόδευε τη βράβευσή του από το STATUS ως "Ραδιοφωνική Προσωπικότητα της Χρονιάς". Ποιος θα μπορούσε να τον κατηγορήσει;

1 comment:

Michael_Sc said...

χο χο χο! σωστός!