15.5.12

Ανοιχτή επιστολή στον εργοδότη μου

Κύριε Λυμπέρη

Ο μηνιαίος μου μισθός στις εκδόσεις σας, ανέρχεται πλέον, ύστερα και από την περικοπή για την οποία «ο ίδιος προσωπικά μεριμνήσατε αναφορικά με κάθε εργαζόμενο» όπως μας μεταφέρθηκε τον Ιανουάριο, στο ιλιγγιώδες ποσό των 830κάτι ευρώ.

Έτσι, μπορεί να περιμένετε σήμερα από εμένα να βρω για συνέντευξη τον Τομ Χανκς, με βάση όμως την αμοιβή μου θα μπορούσατε κάλλιστα να αναθέσετε τη δουλειά αυτή και στον σωφέρ του μίνι βαν της επιχείρησης, με τον οποίο παίρνουμε πλέον τα ίδια χρήματα. Το γράφω χωρίς καμία σνομπ διάθεση, αντιθέτως, ζηλεύω τη θέση του καθώς εκείνος πληρώνεται και υπερωρίες.

Επιπλέον, το γεγονός ότι ενας έμπειρος εκδότης όπως λέτε ότι είστε, δεν έχει να μας δώσει –τέσσερις μόλις μήνες από την ημέρα που υπογράψαμε τις νέες μειωμένες συμβάσεις, τον Ιανουάριο- ούτε το μισό (15θημερο) του μισού (πλέον) μισθού που καταλήξαμε να παίρνουμε, δύσκολα πείθει για τις καλές σας προθέσεις. Ή για το ότι δεν το είχατε προσχεδιάσει.
Πόσο μάλλον, όταν την ίδια στιγμή που καθυστερείτε τις πληρωμές εσωτερικών και εξωτερικών συνεργατών, αυτό δεν φαίνεται διόλου να σας εμποδίζει να τυπώσετε και να κυκλοφορήσετε το βιβλίο της συζύγου σας ενώ εμείς παραμένουμε απλήρωτοι.

Την τελευταία φορά, μας κάνατε την τιμή να μας μιλήσετε προκειμένου να μας εκλιπαρήσετε/εκβιάσετε να υπογράψουμε οικειοθελώς μείωση στο μισθό μας για να «βάλουμε πλάτη» μπλα μπλα μπλα. Πράγμα και το οποίο πράξαμε στο μεγαλύτερο σύνολο οι εργαζόμενοί σας.
Για να μας πείσετε τότε (για να μας προσεταιριστείτε και να μας διαβεβαιώσετε ότι συμπάσχετε μαζί μας) μας είπατε ότι έχετε κόψει το… κομμωτήριο και ότι ψάχνατε να πουλήσετε μια RXκάτι BMW και δεν την έπαιρνε κανένας. Και την ίδια στιγμή, η σύζυγός σας σιγοντάριζε χαριτολογώντας για να ελαφρύνει την βαριά ατμόσφαιρα ότι «ε, μωρέ, αφού κρεμόταν ο προφυλακτήρας της, ποιος να την πάρει;» Και τι δεν μας είπατε ακόμη: ότι δεν μπορείτε να κυκλοφορήσετε με μια ακριβή τσάντα Prada... όλα αυτά, σε ανθρώπους που αμείβονταν (όσο ακόμη τους πληρώνατε) με 600 ευρώ και δεν είχαν -και πολυ  περισσότερο δεν έχουν σήμερα) να βάλουν βενζίνη για να έρθουν στο εξωτικό Κορωπί να εργαστούν στην επιχείρησή σας!
Το γεγονός ότι δεν συναισθάνεστε οικογενειακώς τι είναι αυτά που μας λέτε οπωσδήποτε εκπλήσσει, ειδικά τη στιγμή που ευτυχήσατε να σας συμπαρασταθούμε στην επιχειρηματική σας ανάγκη.

Στις 15/4/2012, μας ανακοίνωσαν από το γραφείο προσωπικού:
-"Δεν θα πληρωθείτε 15νθημερο αλλά θα εξοφληθείτε στο τέλος του μήνα".
-"Ευχαριστούμε» είπαμε και φύγαμε ελπίζοντας.
Ελπίζω να περάσατε καλό Πάσχα, αν και γνωρίζοντας ότι πολλοί από μας, την τελευταία στιγμή που μας ανακοινώθηκε ότι… δεν θα πληρωθούμε, δύσκολα θα τα φέρναμε βόλτα.

Και στο τέλος του μήνα, στις 30/4/2012, (δεν μπήκε κανείς στον κόπο να μας ανακοινώσει, αλλά), μάθαμε και πάλι από το γραφείο προσωπικού ότι:
-"Δεν θα πληρωθείτε σήμερα".
-"Αλλά; Θα πληρωθούμε την Τετάρτη;" (διότι Τρίτη πέφτει Πρωτομαγιά)
-"Δεν έχουμε καμία πληροφορία επ' αυτού..."

Μήνα Μάιο, το αστειάκι συνεχίζεται. Μας χρωστάτε πλέον το μισθό ενός μήνα και κανείς δεν ξέρει αν θα πληρωθούμε, πότε και τι ποσό. Τόση έγνοια δείχνετε για τους ανθρώπους που φτιάχνουν τα περιοδικά σας;
Στο εν τω μεταξύ χρονικό διάστημα, την ίδια στιγμή που διατείνεστε ότι δεν έχετε να πληρώσετε τα δεδουλευμένα μας -15θημερα της τάξεως των 400 ευρώ λέμε τώρα, έτσι;- κυκλοφορείτε ανερυθρίαστα βιβλία για την Ελένη Μενεγάκη ή το magnum opus της συζύγου σας, γιορτάζοντας το γεγονός σε λαμπρά πανηγύρια βγαλμένα από τα παλιά, όπου δίνουν το παρών υπέροχοι άνθρωποι όπως ο Βασίλης Βασιλικός, η Φαίη Σκορδά, ο Δημήτρης Καμπουράκης, η Μαριέττα Χρουσαλά, ο Πέτρος Φιλιππίδης, η Γωγώ Μαστροκώστα, η Σταματίνα Τσιμτσιλή, ο Λάκης Γαβαλάς και πολλοί άλλοι φίλοι σας.

Έτσι, βγάζω κι εγώ βιβλία, αφεντικό.


ΥΓ.
Προβληματίστηκα σχετικά με το αν θα έπρεπε να σας στείλω προσωπικά αυτή την επιστολή, κοινοποιώντας τη ταυτόχρονα και σε όλους τους εργαζόμενους του ομίλου, οι οποίοι είμαι βέβαιος ότι σκέφτονται πάνω κάτω ό,τι και εγώ.
Τελικά όμως, αποφάσισα να την αναρτήσω στο άγριο, ελεύθερο Ίντερνετ και να μην κρατήσω τα του οίκου εντός του οίκου, για τον μοναδικό λόγο ότι ούτε εσείς
μπήκατε στον κόπο να επικοινωνήσετε μαζί μας κατά πρόσωπο όπως θα όφειλε να κάνει ένας -συμπληρώστε μόνος το επίθετο που επιθυμείτε- εργοδότης. 

Όταν χρειαστήκατε τη βοήθειά μας (βλέπε: νέες συμβάσεις)
μας απευθυνθήκατε. Κατόπιν μας περιφρονήσατε χωρίς καν να μας ενημερώσετε για το ότι δεν θα πληρωθούμε! Από εσάς έχουμε εισπράξει μοναχά απαξίωση. 

ΜΣ



-Edit 16/5/2012 :

Επειδή ορισμένα παπαγαλάκια διαδίδουν ψευδώς ότι η επιστολή μου είναι ανυπόγραφη, ενημερώνω ότι ουδέποτε έκρυψα το όνομά μου - αναγράφεται since day one στο παρόν blog, στο sidebar δεξιά.

29 comments:

Anonymous said...

Απορώ με την υπομονή σας πια. Σίγουρα όλοι σας λέτε καλύτερα να πάρω και λιγότερα από το να χάσω τη δουλειά μου αλλά ο απαράδεκτος Λυμπέρης σας κανει και χαβαλέ. Θα πρέπει όλοι να επαναστατήσετε εκει μέσα. Ο Λυμπερης θα κλείσει αργά ή γρήγορα και το ξέρετε καλύτερα από εκείνον.
Σας συμπαραστέκομαι και σας εύχομαι καλή δύναμη

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Άσε που μερικοί το έμαθαν κατα λάθος οτι θα πληρωθούν "όποτε".
Το θέμα είναι οτι ο κυρ Αντώνης ζήτησε πλάτη...αλλά μάλλον εννοούσε λίγο πιο κάτω...
Έχετε σκεφτεί οτι αν κάνετε μια απεργία όλοι μαζι μόνο ο Γρηγόρης θα δουλευει στο υπόγειο και η κυρία Μακρή θα φτιάχνει καφέδες για να αγοράσει τα prada της σεζόν?

Michael_Sc said...

Έχω ενεργοποιήσει τον μετριασμό σχολίων.
Προς γνώση και συμμόρφωση εξηγώ ότι υβριστικά σχόλια δεν θα τα δημοσιεύω.

Anonymous said...

Ως πρώην εργαζόμενη στις εκδόσεις Λυμπέρη, ειλικρινά σε συγχαίρω για την επιστολή σου και μακάρι όλοι να είχαν το θάρρος να εκφραστούν δημόσια. Δυστυχώς μια συγκεκριμένη μερίδα της κοινωνίας εξακολουθεί να ζει σε μια άλλη σφαίρα, με προκλητική αδιαφορία απέναντι στους "κοινούς θνητούς" , στους οποίους όμως βασίζεται (ως εργασία) και απευθύνεται (ως κοινό).

Anonymous said...

Γιατί η Λυμπέρη ακύρωσε την εκδήλωση για το νέο βιβλίο της;.

ΕΚ της διευθύνσεως said...

Something ‘s happening and you don’t know what it is… Do you, mister Jones?

Michael_Sc said...

@Ανώνυμη "πρώην εργαζόμενη στις Εκδόσεις Λυμπέρη"

-Τι λόγους έχεις να μην υπογράφεις το σχόλιο σου με το όνομά σου;


@ Έτερος ανώνυμος:

-Δεν έχω κανένα θέμα με τη συγγραφέα και εκδότρια Έλενα Μακρή Λυμπέρη. Ο σύζυγός της είναι που δεν με πληρώνει για εργασία που έχω προσφέρει.


@ Εκ της διευθύνσεως:

-Ποιος "Jones"? Ο Dow Jones?

Anonymous said...

Να αγιάσει το στόμα σου!

Anonymous said...

Κοριτσάκι μου μήπως ζεις σε άλλο πλανήτη? Δεν βλέπεις την καταστροφή που υπάρχει γύρω σου? Παρόλα αυτά κατηγορείς τον εργοδότη σου που προσπαθεί να κάνει ότι μπορεί για να πληρωθείς! Και εγώ έχω υποστεί μείωση στην εργασία μου, και ας μην έχω πληρωθεί για 6 μήνες... δεν φταίει όμως ούτε η εταιρία μου, ούτε ο εργοδότης μου. Κάνουν και αυτοί οι άνθρωποι ότι μπορούν. Και να είσαι χαρούμενη που έχεις και δουλειά, γιατί αν την χάσεις, δεν θα βρεις άλλη.

Michael_Sc said...

@ Τελευταίος ανώνυμος:

Έχω μια φυσική αποστροφή σε όποιον υποτιμά τη νοημοσύνη μου και αποπειράται να με εκμεταλλευτεί. It's beyond my control.
Συνεπώς δεν αντέχω -από άποψη υγείας- να εργάζομαι χωρίς να με πληρώνουν με βάση τα συμφωνηθέντα.
Επιπλέον: δεν βγαίνω οικονομικά να ΖΗΣΩ, επειδή δεν με πληρώνει ο εργοδότης μου. Όχι δυο , τρεις ή περισσότερους μήνες, αλλά ούτε ΜΙΣΟΝ. Αυτό δεν επιδέχεται ούτε ερμηνειών ούτε συζήτησης. Αν δεν μπορεί να με κρατήσει, ας με διώξει.
Έσύ ίσως μπορείς να δανείζεσαι για έξι μήνες όπως λες και να ζεις με ελεημοσύνες, προσωπικά, δεν μου το επιτρέπω. Ειδικά, όταν αυτός που με κρατάει όμηρο και απλήρωτο, κάνει φιέστες στο "Μεγάλη Βρετάνια" για το βιβλίο της συζύγου του.

Τέλος, κρίσεις για το αν είμαι χαρούμενος ή όχι που "έχω δουλειά, γιατί αν την χάσω, δεν θα βρω άλλη" εκτός από άτοπες (δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τίποτα - εδώ δεν ξέρεις κάν ότι είμαι άντρας), είναι και φάουλ δεδομένου ότι ούτε τώρα έχω δουλειά, εφόσον δεν πληρώνομαι. Δουλειά σημαίνει "εργάζομαι και αμοίβομαι" αν το έχεις ξεχάσει, από τότε που έχεις να πληρωθείς.

Όπως και "ελεύθερη αγορά" σημαίνει ότι αν δεν μπορείς να συνχίσεις ένα μαγαζί, το κλείνεις το ρημάδι. Δεν το κρατάς με νύχια και με δόντια εκβιάζοντας και κατόπιν μη πληρώνοντας τους εργαζόμενους σου, ενώ εσύ οδηγείς αμαξάρες και κυκλοφορείς βιβλία, κάνεις πάρτυ και συχνάζεις στα βερνισάζ του Οίκου Παντοφλιάδη.

Anonymous said...

Αφού είσαι τόσο "μάγκας" λοιπόν, και το βλέπεις ως εκμετάλευση και όχι ως πανελλήνια καταστροφή, παρετήσου από την δουλειά σου. Περιμένουν άλλοι 1.000.000 έλληνες να σου πάρουν την θέση.
Με το να κατηγορείς τον εργοδότη σου, ο οποίος είμαι σίγουρη ότι και αυτός με την σειρά του έχει φεσοθεί από άλλες χρεοκοπιμένες εταιρίες και δεν έχει πληρωθεί, δεν θα καταφέρεις κάτι.
Ας πρόσεχες πιο κόμμα ψήφιζες τόσα χρόνια... εκεί να βρείς το δίκιο σου.
Έχεις βγάλει πολύ λάθος συμπεράσματα γλυκιά μου...καλύτερα να μελετήσεις λίγο το μάθημα της πολιτικής οικονομίας...

Michael_Sc said...

Αυτές τις μέρες κατακλυζόμαστε από δεκάδες άσχετες βλακείες. Δεν είμαι μάγκας μουρλοκακομοίρα.
Τι ακριβώς δεν κατάλαβες από τους όρους εκμετάλλευσης;
Όταν ένας εργοδότης είναι σίγουρος ότι θα υπάρχει και αύριο, ή ότι μπορεί να φέρει κάποιον άλλον στη θέση σου με τα ίδια χρήματα (και να τον πληρώνει), σε απολύει. Διαφορετικά... σε κρατάει όμηρο και απλήρωτο, μέχρι να φτάσεις τα όρια της ανθρώπινης (δικής σου) αξιοπρέπειας και εξαθλίωσης.

Είναι άλλο η εκμετάλλευση και άλλο η "πανελλήνια καταστροφή" που αναφέρεις. Δεν ξέρεις τι ψηφίζω, για να μου αποδώσεις ευθύνες (!) για την κατάσταση της χώρας, όποτε πάλι είσαι φάουλ.

Για τη χρωκοπία της χώρας, που την έχετε κάνει τσιχλόφουσκα, ενώ οι ίδιοι άνθρωποι που δεν σε πληρώνουν δεν έχουν ελαττώσει παρά ελάχιστα το προσωπικό τους lfestyle, θα σου απαντήσω με μια παραβολή:

Το 2009 τα δάνεια που είχαν δώσει οι ελληνικές τράπεζες ήταν γύρω στα 300δις στο εσωτερικό και 45-50δις στο εξωτερικό ενώ οι συνολικές καταθέσεις ήταν μόλις 290δις στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ήταν αμελητέες.
Όταν όμως μια τράπεζα έχει εκδώσει ένα θαλασσοδάνειο, πχ έχει δώσει σε έναν εκδότη 230εκ ευρώ (τυχαίο παράδειγμα), και πάρει χαμπάρι πως εκείνος (τυχαίο παράδειγμα πάντα) δεν πρόκειται να τα επιστρέψει ποτέ, τότε η τράπεζα θα πρέπει να ξεγράψει 230εκ ευρώ από το δανειακό της χαρτοφυλάκιο και να τα θεωρήσει ως πιθανές ζημιές.
Και ενώ οι Έλληνες θα κληθούν να καλύψουν τα χρέη αυτά, τα στελέχη της τράπεζας θα συνεχίσουν να παίρνουν bonus και ο θαλασσοεκδότης να εκδίδει τα πολύτιμα προϊόντα του στον εξαθλιωμένο λαό.

(συνεχίζεται)

Anonymous said...

Μην μου μιλάς έτσι γιατί δεν με γνωρίζεις. Αντί να προσπαθείς με τα μέσα που διαθέτεις, να βοηθήσεις την κατάσταση, εσύ βρίζεις εμένα. Με κάτι ανθρώπους σαν εσάς έφτασε η χώρα σε αυτό το σημείο.
Αν ήξερες τα βασικά οικονομικά των τραπεζών, θα είχες καταλάβει ότι οι τράπεζες είναι οι μεγάλες χαμένες της υπόθεσης, αφού έχουν ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΚΑΤΑ 50%!!! Και η αξία τους Έχει πάει στον πάτο. Αν καταρεύσει το τραπεζικό σύστημα, θα χαθούν οι καταθέσεις σου και θα ζήσουμε μια κόλαση.

Michael_Sc said...

"Μην μου μιλάς έτσι γιατί δεν με γνωρίζεις."

-Λοιπόν, εδώ κάνεις (ακόμη ένα) λάθος.
Αν και θα έπρεπε να μη δημοσιεύω τα σχόλιά σου (δεδομένου ότι ενώ σε ενημέρωσα -δήθεν πως δν το είχες υπόψη σου, λέμε τώρα- για το γένος μου, εξακολουθείς να με αποκαλείς κακοηθέστατα "γλυκειά σου") θα σου κάνω την τιμή να σου απαντήσω:

Με βάση την ώρα του σχολίου σου λοιπόν, είμαι σε θέση να γνωρίζω από το τι λειτουργικό χρησιμοποιείς μέχρι από ποιον σέρβερ μπαίνεις στο μπλογκ μου. Οι ανορθογραφίες σου επίσης, οι ασυνταξίες σου καθώς και η προθυμία σου να υπερασπιστείς τις τράπεζες, μαρτυρούν πολλά.
Κόπτεσαι δηλαδή τόσο για τις τράπεζες, τις "μεγάλες χαμένες της υπόθεσης" όπως γράφεις και όχι για τους ανθρώπους;! Και έχεις το θράσος να με εγκαλείς γράφοντας ότι "άνθρωποι σαν κι εμένα και όχι σαν την αφεντιά σου, έφεραν τη χώρα εδώ που βρίσκεται σήμερα;

Γράφεις: "Αν καταρεύσει το τραπεζικό σύστημα, θα χαθούν οι καταθέσεις σου και θα ζήσουμε μια κόλαση."

-Οι ποιές; Έχεις ρωτήσει εκτός του κύκλου σου να δεις τι γίνεται; Αν ήσουν έξι μήνες πλήρωτη όπως αναφέρεις σε προηγούμενο σχόλιο, δεν θα έγραφες τέτοιες σαχλαμάρες.

Όσο για το "θα ζήσουμε μια κόλαση", εδώ κι αν προδόθηκες. Αν θες τη γνώμη μου, νομίζω ότι *εσείς* δεν έχετε αρχίσει ακόμη να τη ζείτε. Κι αν αυτό που εσύ ονομάζεις "κόλαση" καημένη, είναι να μην πας μια χρονιά στο Κόστα Ναβαρίνο ή τη Μύκονο, μάθε ότι πολύ απέχει από το να μην έχεις 3 ευρώ να βάλεις βενζίνη για να πας στη δουλειά - όπου επιπλέον δεν σε πληρώνουν. Ή να μην έχεις να φας. Διότι αυτά συμβαίνουν ήδη και όταν φτάνουν στο απροχώρητο οι άνθρωποι είτε θέτουν τέρμα στη ζωή τους από αξιοπρέπεια είτε τρελαίνονται είτε παίρνουν την τάξη σου φαλάγγι.

Με την ευκαιρία, να σου ευχηθώ χρόνια πολλά για χτες. Ελπίζω ο δικός σου να σου πηρε κανένα δωράκι -γιατί διαδίδεται ότι είστε πολύ φτωχή οικογένεια.

Anonymous said...

Πρέπει κάποιος να εξηγήσει στην Κύρια του Κυρίου τι είναι server

Anonymous said...

Για την ιστορία και μονό σε 2 απλά ερωτήματα που έθεσα στο twitter στο ζεύγος Λυμπέρη :

- @ElenaMakriLibe @aliberis για τις εκδικητικές απολύσεις όσων δεν υπογράφουν ατομικές συμβάσεις θα μας πείτε τίποτα καπετάνιε?

-@aliberis @ElenaMakriLibe θα μας απαντήσετε για τις εκδικητικές απολύσεις στο όμιλο σας? http://www.koutipandoras.gr/?p=16373

Απάντηση δεν πήρα και με έκαναv Block.....

Nikolaos Koulouris said...

Φίλτατε Μιχ. Σκαρ. θα σε συγχαρω για την τολμη σου και το θαρρος σου. Η ανορθογραφη κοπελιτσα που σε αποκαλει "γλυκεια μου", αν εχει το σθενος και επιχειρηματα να αντιπαραθεσει, να υπογραφει τα λεγομενα της!!!! Κουλουρης Νικολαος του Παυλου....μαγκας και γω....

Michael_Sc said...

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128392

Anonymous said...

Μα τι εχετε παθει ολοι; Ενα καφεδακη στο Γρηγορη θα σας ηρεμισει

Michael_Sc said...

Nίκο, ευχαριστώ. Είναι απλώς αυτονόητο.

Ανώνυμε καφεπροσκλητή:
Μόνο αν κερνάς, διότι δεν υπάρχει σέντσι.

ΥΓ. Κατά τα άλλα, συμφωνώ. Ας κουλάρουμε όλοι και ας πράξουμε τα αυτονόητα: όποιος χρωστάει στον άλλο έστω και ένα ευρώ, ας του το δώσει, προκειμένου να συνεχίσουν αμφότεροι την αγαστή συνεργασία τους, it's only fair, no?

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Το να κερνάει γλυκά στη γιορτή της τους εργαζόμενους που είναι απλήρωτοι ήταν λίγο σαν "μη μου λέτε ότι δεν έχετε ψωμί, να, φάτε παντεσπάνι"... Ή μόνο εμένα μου φάνηκε έτσι;

Anonymous said...

Και τι να κεράσει ρε ; ζαντάκ ;

Anonymous said...

Με τον Σαουδάραβα και τον Γερμανό επενδυτή τι γίνεται; Είναι οι ίδιοι με αυτούς του Κωστόπουλου; Φάση "ΠαναθηναΙκός";

Anonymous said...

ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ!!!!!

Michael_Sc said...

Ανώνυμε, μόνο ανευθυνότητα δείχνει η επιδοκίμασία σου στην πιθανότητα του να κλείσει μια επιχείρηση αφήνοντας (απλήρωτο) κόσμο στο δρόμο.

Προηγούμενε ανώνυμε,
γιατί να με νοιάζουν οι όποιοι επενδυτές; Δεν με αφορούσαν πριν, γιατί θα πρέπει να με αφορούν τώρα; Συμμέτοχοι είμαστε;
Μακάρι να βρεθούν, αν θες τη γνώμη μου. προσωπικά όμως, πιστεύω ότι είναι άλλη μια ντουφεκιά στον αέρα, ένα καρότο για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε απλήρωτοι.
Και επειδή ακούγεται συχνά πυκνά ότι "βγάλαμε χρήματα τις καλές μέρες, άρα ας βάλουμε πλάτη τώρα" - κάτι αντίστοιχο με το "μαζί τα φάγαμε" του Πάγκαλου (αποδεικνύωντας πόσο προβλέψιμη είναι η διαλεκτική της εξουσίας), να ξεκαθαρίσω ότι και τις "καλές μέρες" των εκδοτών, στα mid -90s, 290.000 δραχμές έπαιρνα στις εκδόσεις Λυμπέρη για να δουλέυω μέχρι και Σαββατοκύριακα χωρίς ωράριο. Ας αποφασίσει λοιπόν, πότε και τι μου χρωστά η επιχείρηση. Μου χρωστάει... από τότε, ή μου χρωστάει 800 ψωροευρώ τώρα.
Γιατί να ΜΗΝ μου χρωστάει δεν παίζει.

Anonymous said...

Αγαπητέ Μιχάλη
πολύ θα θέλαμε να σε στηρίξουμε στα παραπάνω που γράφεις αλλά δεδομένων των συνθηκών { πόσα , πότε και αν} δεν μας επιτρέπεται.
Δεν θέλουμε να δαγκώσουμε το χέρι που μας τάϊζε αλλά πλέον δεν μπορούμε.
Κάτσε εσύ και περίμενε.
Στατιστικά θέλω να μου πεις, ποιά εταιρεία τα έχει καταφέρει να κρατηθεί από τον καιρό της κρίσης και μετά...
πότε θα ανακάμψει η αγορά;;Ο εκδότης βασίζει τα κέρδη του από τους πελάτες, οι οποίοι είναι με ρούχα και παπούτσια...ποιός αγοράζει ρούχα και παπούτσια;;πως θα κινηθεί η αγορά ώστε να πληρώσουν τον εκδότη κι ο εκδότης να πληρώσει εμάς;; ή εσύ πιστεύεις ότι θα στερηθεί από την προσωπική του ζωή για να πληρώσει εσένα κι εμένα;; τι τον νοιάζει;; νομίζεις ότι θα κάτσει να το κουράσει το ζήτημα;; αν δεν αντέχει να μας πληρώνει από τώρα τί σε κάνει να πιστεύεις ότι θα αντέξει αργότερα που τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα;; ξέρεις πόσα λεφτά χρωστάει στους απολυμένους του χειμώνα;;; νομίζεις θα τα πάρουν;; ή νομίζεις πως θα κουνίσει μια νεράίδα το μαγικό της ραβδάκι και θα δώσει και τις αποζημιώσεις και τους μισθούς μας;;; εννοείται ότι σου χρωστάει. σε όλους χρωστάει.το θέμα είναι ότι πολλές εταιρείες χρωστάνε αλλά όταν το θεματάκι δυσκολεύει πολύ, τις κλείνουν και ζήσαν αυτοί καλά κι εμείς χειρότερα...γι αυτό να μην παραξηγείς το ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΛΕΜΕ... γιατί όλα αυτό ακριβώς δείχνουν...

Anonymous said...

Thanks for sharing. Looking for RMM Arm yourself with all the RMM information you need to know when choosing a remote monitoring and management solution to drive your MSP business.