13.5.10

Ο θρίαμβος του string

Ποτέ μια κάθετη γραμμή δεν υπογράμμιζε τόσα πολλά.

-Με αφορμή αυτό το post στο Anamorfosis.net

Όταν μετά τα ’60s ο δυτικός πολιτισμός ανακάλυπτε το βραζιλιάνικο αυτό φετίχ, κανείς δεν περίμενε ότι η μόδα του string θα έφτανε και θα περίσσευε για να θέσει σε μόνιμη υπερλειτουργεία τη μαζική λίμπιντο για τον επόμενο μισό αιώνα. Το copy του πρωτόγονου αυτού styling, αποτέλεσε έκτοτε την πεμπτουσία της γυναικείας γκαρνταρόμπας.
Σύμβολο πρόκλησης και sex appeal, ικανό ωστόσο να θέτει κατ’ επίφαση φραγμούς –η δήθεν άρνηση είναι η κατάφαση του σήμερα- το string αποτέλεσε έκτοτε το απόλυτο όπλο της ψυχροπολεμικής πρακτικής της γυναικείας αυτοκρατορίας. Η Φύση είναι μεγάλο ατού και οι συνήθεις ύποπτες που θέλουν και μπορούν να είναι επικίνδυνες, χρησιμοποιούν αυτό το εύχρηστο, διακριτικό και άκρως αποτελεσματικό φετίχ για να συμπληρώνουν με στυλ κάθε ενδυματολογική τους αποστολή:
Στην παραλία, όταν μια γυναίκα φοράει string, είναι σαν να μην φοράει τίποτα. H πρό(σ)κληση είναι σαφής, είτε αρκείτε στο οφθαλμόλουτρο («όλα είδον») είτε σκέφτεστε να αναλάβετε δράση backdoor man.
Σε ένα ραντεβού, η τυχαία (;) αποκάλυψη από μέρους της ότι φοράει string, μοιάζει με Σαχ εξ αποκαλύψεως. Φυσικά, πρόκειται για μια κίνηση grand master. Μη σκεφτείτε και πολύ την δική σας επόμενη κίνηση. Το Ματ είναι αναπόφευκτο.
Στο γραφείο, το string που θα φανεί από το χαμηλωμένο , πιστοποιεί ενδεχόμενες επαγγελματικές ή άλλες υποχωρήσεις που είναι διατεθειμένη να κάνει. Προσοχή: είναι πολύ πιθανόν μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι «καθημερινώς γαμιέται στη δουλειά» να μην είναι απλώς workaholic.

No comments: