27.11.14

ΣκουπίδιαΟι Βέλγοι έχουν επινοήσει ένα σύστημα εξαιρετικά αποδοτικό για την συγκομιδή των απορριμάτων τους. Καθώς ένα μεγάλο μέρος του κόστους ανακύκλωσης έχει να κάνει με τη διαλογή των σκουπιδιών, σκέφτηκαν να "αναθέσουν" υποχρεωτικά, στον ρυπαίνοντα -εσένα κι εμένα δηλαδή- αυτή την εργασία.
Έτσι, ξεχωρίζεις τα σκουπίδια σου πριν τα κατεβάσεις στο δρόμο να τα πα΄ρει το σκουπιδιάρικο, εσύ. Υποχρεωτικά (αλλιώς πέφτει πρόστιμο της τάξης των 200-300 ευρώ) και ως εξής:
σε κίτρινη σακούλα τα χαρτιά (περιοδικά κλπ) , σε μπλε τα πλαστικά και τσίγκο (κουτάκια μπίρας, συσκευασίες πλαστικές κλπ) και σε λευκή σακούλα τα ανακυκλώσιμα (υπολλείματα τροφής, βρώμικο χαρτί - χαρτοπετσέτες, χαρτί ποπού you get the point κλπ).
Επιπλέον, τα σκουπίδια δεν τα κατεβάζεις στο δρόμο όποτε σου καπνίσει, αλλά συγκεκριμένες μέρες κύριέ μου.
Στην παραπάνω οθόνη, βλέπετε την σελίδα που βρίσκεις στο Ίντερνετ, δίνοντας τη διεύθυνσή σου, όπου σε πληροφορεί ημερολογιακά ποιες μέρες ακριβώς περνάει το σκουπιδιάρικο από το δρόμο σου (εμένα ας πούμε όπως βλέπετε, περνάει κάθε Τρίτη και Πέμπτη) και τι συλλέγει αυτές τις μέρες. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, συλλέγει κάθε φορά τα ανακυκλώσιμα σκουπίδια (λευκή σακούλα - κομπόστ, τροφές κλπ, αυτά που βρωμάνε δηλαδή) και εναλλάξ, μαζί με αυτά παίρνει πότε τις μπλε σακούλες (πλαστικά) και πότε τις κίτρινες (χαρτικά).
Για το γυαλί τώρα... ααα, για το γυαλί υπάρχουν ειδικοί κάδοι που τα πηγαίνεις μόνος σου άνθρωπέ μου, όποτε θέλεις. Και ξέρεις... είναι άλλος ο κάδος για το διάφανο και άλλος ο κάδος για το χρωματιστό γυαλί... Είπες τίποτα;

No comments: